Σούπερ μάρκετ: Η κυβέρνηση εξετάζει την είσοδο με rapid test για ανεμβολίαστους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για είσοδο των ανεμβολίαστων με rapid test στα σούπερ μάρκετ άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης. Πριν λίγες μέρες είχε αποκλείσει κάτι τέτοιο λέγοντας ότι «δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας».

Σούπερ μάρκετ: Η κυβέρνηση εξετάζει την είσοδο με rapid test για ανεμβολίαστους

Περίοπτη θέση στο τραπέζι των αποφάσεων φαίνεται πως έχει πλέον το ενδεχόμενη λήψης νέων μέτρων που θα προβλέπουν την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, το πρωί της Παρασκευής ότι η λήψη ενός τέτοιου μέτρου «ασφαλώς και εξετάζεται» από την κυβέρνηση, ενώ έχει συζητηθεί και στο Μαξίμου.

Ο ίδιος, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, παραθέτοντας ωστόσο και δύο προβλήματα που αυτό θα δημιουργούσε:

«Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά έχει προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόσθεσε.

Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Είναι πολύ σκληρά.

Το δεύτερο είναι ότι έχει προβλήματα πρακτικά, δηλαδή πόσο μεγάλες θα είναι οι ουρές που θα δημιουργούνται στα σούπερ μάρκετ σε ώρες αιχμής».

Πριν από μερικές ημέρες πάντως, ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό είχε δεχτεί ερώτηση σχετικά με το εν λόγω μέτρο, απαντώντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. «Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας».

Πηγή: news247.gr