Κορονοϊός: Νέα μέτρα εξετάζονται για τα σούπερ μάρκετ

Nέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού εξετάζονται και στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, μετά το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Κορονοϊός: Νέα μέτρα εξετάζονται για τα σούπερ μάρκετ

Τα νέα μέτρα πάνω στα οποία θα βαδίσει η Ελλάδα, αναζητούν κυβέρνηση και ειδικοί για να αντιμετωπίσουν την πανδημία που «χτυπά» σφοδρά με αρκετές χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα και νέα «μαύρα» ρεκόρ.

Εκτενώς κυκλοφορεί το σενάριο να επιστρέψει ένα μέτρο από την εποχή του lockdown με όριο στα άτομα που επιτρέπονται να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ, καθώς υπάρχουν και εκεί εικόνες συνωστισμού, ενώ οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου έχουν κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται.

Ο πρώτος που επιβεβαίωσε ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης: «Με την έναρξη των μέτρων, αυτά καταγράφονται και ελέγχουμε και τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Εάν απαιτηθεί, θα μπει περιορισμός. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, όμως είναι στο τραπέζι ο περιορισμός» είπε χαρακτηριστικά τις προηγούμενες μέρες.

Παρά τα ορισμένα σενάρια που κυκλοφορούν και αναφέρουν πως ενδεχομένως να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ στους ανεμβολίαστους για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, εκτιμάται ότι μία τέτοια σύσταση δεν θα γίνει αποδεκτή. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε σχετικά:

«Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται εκεί. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι κόσμος πηγαίνει στα σούπερ μάρκετ κυρίως για να προμηθευτεί τρόφιμα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι λίγο πιο ιδιαίτερη η συνθήκη».

Πηγή: ieidiseis.gr