Τέξας: Τουλάχιστον 8 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ

Οκτώ νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός, όταν πλήθος κόσμου άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld την Παρασκευή (5/11) στο Χιούστον του Τέξας

Τέξας: Τουλάχιστον 8 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν ποδοπατημένοι από το πλήθος κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld χθες, Παρασκευή (5/11), στο Χιούστον, δήλωσαν αξιωματούχοι και έκαναν γνωστό Μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χιούστον Σάμιουελ Πένια επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες (τοπική ώρα) έξω από το πάρκο NRG.

Το ποδοπάτημα συνέβη γύρω στις 9 ή 9:15 μ.μ., όταν το πλήθος άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής, μετέδωσε το κανάλι KHOU 11 News Houston που συνεργάζεται με το δίκτυο ABC News.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέφερε σε νοσοκομεία 17 τραυματίες, μετέδωσε το κανάλι, προσθέτοντας ότι 11 απ' αυτούς μεταφέρθηκαν με καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, η κίνηση του πλήθους έγινε στη διάρκεια εμφάνισης του ράπερ Τράβις Σκοτ. Ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση, πρόσθεσε η εφημερίδα. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ματαιώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ