Επεισόδια στην Κηφισίας με 2 τραυματίες: Αντιδράσεις και διοικητική διερεύνηση από την ΕΛΑΣ

Να γίνει διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού για τα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή (5/11) έχει διαταχθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Επεισόδια στην Κηφισίας με 2 τραυματίες: Αντιδράσεις και διοικητική διερεύνηση από την ΕΛΑΣ

Να γίνει διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού για τα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή (5/11) έχει διαταχθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων την Παρασκευή (5/11) μπροστά από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν σε εποχικούς πυροσβέστες.

Σημειώνεται πως τραυματίστηκε πρώην συμβασιούχος πυροσβέστης εποχικής απασχόλησης καθώς επίσης και φωτορεπόρτερ, ο οποίος σύμφωνα με τον συνάδελφό του, Μάριο Λόλο, φέρει διπλό κάταγμα στο πόδι.

«Είστε καλά ρε;»

«Είστε καλά ρε;», φωνάζει ο τραυματισμένος πυροσβέστης προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, φωνάζοντας και δείχνοντάς τους τη ματωμένη παλάμη του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εποχικών πυροσβεστών η οποία διαλύθηκε όταν η αστυνομία στράφηκε εναντίον των συγκεντρωμένων με χημικά και ρίψεις νερού από την Αύρα.

Όπως ανέφερε στο OPEN ο Στέφανος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, «ο συνάδελφος είναι στο χειρουργείο με βαθύ τραύμα στο χέρι».

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5/11) η λεωφόρος Κηφισίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν η αστυνομία αποφασίζει να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Ο αντιπρόεδρος των Συμβασιούχων Πυροσβεστών καταγγέλλει υπέρμετρη βία, ενώ μάλιστα επισημαίνει ότι «εκτινάχθηκε καπνογόνο το οποίο προσγειώθηκε σε χέρι συναδέλφου».

«Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν» δικαιολογείται η ΓΑΔΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΑΔΑ για τα επεισόδια στο Μαρούσι, όπου αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών κατά πυροσβεστών που διαδήλωναν έξω από του Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει τα κατωτέρω:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.

Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Πηγή: ethnos.gr