Σιβηρία: Επτά νεκροί σε συντριβή εμπορικού αεροσκάφους

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν επτά άτομα, όλοι μέλη του πληρώματος, οι οποίοι σκοτώθηκαν, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιοχής του Ιρκούτσκ, Ίγκορ Κόμπζεφ.

Σιβηρία: Επτά νεκροί σε συντριβή εμπορικού αεροσκάφους

Ένα ρωσικό αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων (Cargo) τύπου An-12, στο οποίο επέβαιναν 7 άτομα, συνετρίβη κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ, περίπου 4.200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, την ώρα που άρχισε να προσγειώνεται, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Πυροσβεστικά οχήματα και ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους σε δασώδη περιοχή σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ιρκούτσκ.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ την στιγμή που έκανε έναν δεύτερο κύκλο πριν προσγειωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ενώ ο διευθυντής των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής Ιρκούτσκ, Όλεγκ Φεντότοφ, τόνισε ότι συνετρίβη σε δασώδη περιοχή.

Μετά τη σύγκρουση το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και λόγω της διαρροής καυσίμων η φωτιά επεκτάθηκε σε έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν επτά άτομα, όλοι μέλη του πληρώματος, οι οποίοι σκοτώθηκαν, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιοχής του Ιρκούτσκ, Ίγκορ Κόμπζεφ.

Το αεροσκάφος ανήκε στην αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας «Γκρόντνο». Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε προϊόντα και καταναλωτικά είδη στην περιοχή της Τσουκότκα, επισημαίνοντας ότι μόλις άρχιζε η προσγείωση του αεροσκάφους το πλήρωμά του ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι θα χρειαζόταν να πραγματοποιήσει έναν δεύτερο κύκλο.