Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στο Λάγκος

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που βρήκαν τον θάνατο στην κατάρρευση του υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Λάγκος της Νιγηρίας. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 20 νεκρούς.

Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στο Λάγκος

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση χθες (1/11) ενός υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, ανέφεραν σε νεότερο απολογισμό τους οι υπηρεσίες διάσωσης, που συνεχίζουν μετά από πάνω από 24 ώρες να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα.

Συνολικά εννέα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια του 21ώροφου κτιρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ Φαρίνλογε, ένας αξιωματούχος της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Nema).

«Ανασύραμε άλλα πέντε πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 20. Εννέα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί» από τα συντρίμμια, είπε ο αξιωματούχος. Προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 15 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες στα χαλάσματα του κτιρίου για τον εντοπισμό επιζώντων.

Οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων χρησιμοποίησαν εκσκαφείς για να απομακρύνουν όγκους από τσιμέντο από το σημείο, στη συνοικία Ικόγι, αφότου καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Λάγκος κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι έρευνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ