Καρδίτσα: Συνάντηση του δημάρχου με τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα αθλητικά έργα της πόλης

Με τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, συναντήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να συζητήσουν για την εξέλιξη των αθλητικών έργων στην πόλη της Θεσσαλίας.

Καρδίτσα: Συνάντηση του δημάρχου με τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα αθλητικά έργα της πόλης

H πρόοδος των αθλητικών έργων στην Καρδίτσα αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα (2/11) ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης, Βασίλης Τσιάκος, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα η στενή συνεργασία των δύο ανδρών αφορούσε τα παρακάτω δύο έργα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού:

* Ανακατασκευή χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα (ταρτάν) Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας και αντιμετώπιση ζημιών λόγω θεομηνίας, προϋπολογισμού 944.537 ευρώ.

* Διαμόρφωση στεγασμένου χώρου προπόνησης αθλητών δήμου Καρδίτσας, προϋπολογισμού 84.000 ευρώ.

Ήδη για τα δύο σημαντικά τοπικά έργα ορίστηκαν οι εκπρόσωποι των κοινών επιτροπών παρακολούθησής τους, βάσει των προγραμματικών συμβάσεων που υπογράφηκαν στις 28 Ιουνίου 2021 και ξεκινά η υλοποίησή τους.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του στεγασμένου χώρου προπόνησης αθλητών δήμου Καρδίτσας, με τοποθέτηση προκατασκευασμένου ταρτάν κάτω από τη μεταλλική βόρεια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, προσδιορίζεται σε 8 μήνες.

Ο αντίστοιχος της ανακατασκευής χλοοτάπητα και ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου, με τοποθέτηση προκατασκευασμένου ελαστικού δαπέδου κάτω από τη μεταλλική βόρεια κερκίδα του σταδίου, προσδιορίζεται σε 13 μήνες.

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική κατασκευής πίστας BMX και skateboard σε χώρο του δήμου και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Β. Τσιάκος θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης.