Βραβείο Νόμπελ: Με φυσική παρουσία η απονομή

Η Νορβηγική επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε πως η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί κανονικά σε εκδήλωση με φυσική παρουσία

Βραβείο Νόμπελ: Με φυσική παρουσία η απονομή

Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης θα λάβουν τα βραβεία τους στο Όσλο τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, σε αντίθεση με τη Στοκχόλμη όπου οι τελετές για τα άλλα Νόμπελ ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κέρδισαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Ρέσα και Ντμίτρι Μουράτοφ, προς τιμήν της ελευθερίας του Τύπου που απειλείται σε όλο τον κόσμο.

Από τα βραβεία Νόμπελ, μόνο αυτό της Ειρήνης απονέμεται στο Όσλο, ενώ τα υπόλοιπα απονέμονται στη Στοκχόλμη.

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε η φετινή τελετή απονομής του βραβείου Ειρήνης να γίνει σε εκδήλωση με φυσική παρουσία στο δημαρχείο του Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

«Η Επιτροπή αναμένει ότι η Μαρία Ρέσα και ο Ντμίτρι Μουράτοφ θα παρευρεθούν στην τελετή», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωση.

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την κίνηση του Ιδρύματος Νόμπελ να μην πραγματοποιήσει τελετή και επίσημο δείπνο για τους βραβευθέντες στη Στοκχόλμη για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Πέρυσι, όταν με το βραβείο τιμήθηκε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, δεν έγινε τελετή με φυσική παρουσία στο Όσλο λόγω της πανδημίας.