Κορονοϊός: Περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων και αυξημένοι έλεγχοι (vid)

Η κυβέρνηση επιχειρεί με ήπιου χαρακτήρα μέτρα να ελέγξει την πανδημία μετά την νέα έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Κορονοϊός: Περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων και αυξημένοι έλεγχοι (vid)

Δεν αποφασίστηκαν τελικά μέτρα που θα άλλαζαν το σκηνικό στην υπόθεση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι καθημερινά χιλιάδες και οι νεκροί αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς. Η τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωί δεν έβγαλε ουσιαστικά καμιά είδηση κι έδειξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με ήπιου χαρακτήρα μέτρα να ελέγξει την πανδημία.

Ουσιαστικά αυτό που αποφασίστηκε είναι η περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων, γεγονός αυτονόητο, και οι αυξημένοι έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα που είναι εδώ και καιρό σε ισχύ.

Δεν αποφασίστηκαν, προς ώρας, κάποια έκτακτα και σκληρά μέτρα στις κόκκινες περιοχές, όπως π.χ. ο περιορισμός στους κλειστούς χώρους εστίασης ή ακόμη και η απαγόρευση κυκλοφορίας από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά τα μεσάνυχτα.

Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να σκέφτονται περιορισμούς στην εστίαση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις επιστημόνων.

Ενδεχομένως, την Τετάρτη να υπάρξουν εισηγήσεις για πιο σκληρά μέτρα, όμως και πάλι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η τηλεδιάσκεψη με αντικείμενα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων του κορονοϊού και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Αναδιάταξη ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Να ελέγχονται και οι ταυτότητες

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Πηγή: in.gr