Η προκήρυξη για το έργο λειτουργίας του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου Αττικής

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός-ΣΔΙΤ του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου Αττικής.

Η προκήρυξη για το έργο λειτουργίας του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου Αττικής

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός-ΣΔΙΤ του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου Αττικής. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο προϋπολογισμός του μεγάλου αυτού έργου χωρίς ΦΠΑ είναι 235εκ. ευρώ και με ΦΠΑ 291 εκατ. ευρώ.

Στόχος του υπουργείου όπως αναφέρεται είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής. Πλέον μπαίνει μπρος με την προκήρυξη η Α’ Φάση του διαγωνισμού.

Στη Σύμβαση Σύμπραξης θα περιλαμβάνεται το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου συλλογής, αποθήκευσης και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των μονάδων επεξεργασίας του.

Σκοπός του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, είναι η διασφάλιση της αποδοτικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής, μέσω σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης που θα προλαμβάνουν και θα εντοπίζουν έγκαιρα τις βλάβες, βελτιστοποιώντας την οικονομική του απόδοση ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Καραγιάννης: Αντιμετωπίζεται ολιστικά το υδροδοτικό πρόβλημα

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αφού ένα ακόμα φιλοπεριβαλλοντικό έργο περνάει στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ένα έργο που μέσω της στρατηγικής συμμαχίας με τον ιδιωτικό τομέα, θα αντιμετωπίσει ολιστικά τις μέχρι σήμερα παθογένειες στη λειτουργία και συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου της Αττικής, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητά τού, ενώ το κόστος της σύμβασης δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο.

Έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους της Αττικής, ότι θα βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους και αυτό κάνουμε πράξη, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στα χρονοδιαγράμματά μας».

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής περιλαμβάνει τα φράγματα και του ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκης, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, τα υδραγωγεία, τα δίκτυα μεταφοράς μήκους 400 χιλιομέτρων και τα αντλιοστάσια, που αποτελούν την κύρια υποδομή για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Πηγή: ypodomes.gr