Η πορεία της μετεγκατάστασης των φυλακών από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο

Σε «ράγες» ΣΔΙΤ ο διαγωνισμός για τις νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο. Η μετεγκατάσταση της φυλακής Κορυδαλλού.

Η πορεία της μετεγκατάστασης των  φυλακών από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο

Πλέον, ωριμάζει η διαγωνιστική διαδικασία του έργου μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στο Δήμο Ασπρόπυργου Αττικής. Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για ένα μήνα.

Στη συνέχεια θα εκκινήσει ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ. Η κατασκευή του έργου εκτιμάται σε 4 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης. Συνολικά η διάρκεια της ΣΔΙΤ θα είναι 27 έτη.

Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Ασπροπύργου, στο δημόσιο ακίνητο «Πρώην Στρατόπεδο Αμερικανικής Ευκολίας», συνολικής έκτασης 103 στρεμμάτων.

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα, διάδοχο των φυλακών Κορυδαλλού, θα δύναται να φιλοξενήσει 2.000 κρατούμενους, με συνολική λειτουργική εξυπηρέτηση 650 συνολικά σωφρονιστικών υπαλλήλων και λοιπού προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την ΣΜΠΕ, εντός του ακινήτου θα αναπτυχθούν 12 όμοιες πτέρυγες κρατουμένων και μία ημιπτέρυγα, συνολικής χωρητικότητας 2.000 κρατουμένων.

Σε ξεχωριστό χώρο θα λειτουργήσει το ιατρείο των φυλακών, όπως και τα εξωτερικά ιατρεία. Προβλέπεται, επίσης, η λειτουργία σχολικού συγκροτήματος σε δύο ορόφους. Το κτίριο των μεταγωγών σχεδιάζεται εντός του ακινήτου αλλά εκτός του συγκροτήματος των φυλακών.

Πηγή: ypodomes.gr