ΕΣΗΕΑ: Ζητά από Αυγενάκη είσοδο δημοσιογράφων στη μεικτή ζώνη γηπέδων κι αύξηση των διαπιστεύσεων!

Μ' επιστολή της στον, υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη η ΕΣΗΕΑ ζητά να επιτραπεί εκ νέου η είσοδος των δημοσιογράφων στη «μεικτή ζώνη» κάθε γηπέδου, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των συναδέλφων που καλύπτουν αγώνες!

ΕΣΗΕΑ: Ζητά από Αυγενάκη είσοδο δημοσιογράφων στη μεικτή ζώνη γηπέδων κι αύξηση των διαπιστεύσεων!

Στο πλαίσιο της επιστροφής σε μια μορφή κανονικότητας, εν μέσω της πανδημίας, η ΕΣΗΕΑ απευθύνθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, επισημαίνοντας του τις ανάγκες του κλάδου του αθλητικού ρεπορτάζ.

Έτσι η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, μ' επιστολή που απέστειλε, ζητά να σταματήσει ο αποκλεισμός αθλητικών συντακτών από τη «μεικτή ζώνη» των γηπέδων αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των δημοσιογράφων που καλύπτουν τους αγώνες, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η πανδημία, εκτός των άλλων, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αθλητισμό αλλά και στους αθλητικούς συντάκτες, οι οποίοι κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας, με περιορισμούς και αποκλεισμούς, προσπαθούν να ασκήσουν το επάγγελμα και να ενημερώσουν το φίλαθλο κοινό.

Θεωρούμε ότι, από τη στιγμή που ο αριθμός των θεατών έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη διευκόλυνση και στο έργο των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα να πάψει ο αποκλεισμός τους από τη μεικτή ζώνη (κυρίως στο ποδόσφαιρο), όπου γίνονται οι συνεντεύξεις και να αυξηθεί ο αριθμός των επαγγελματιών αθλητικών συντακτών, που καλύπτουν αθλητικά γεγονότα, κυρίως στα ομαδικά αθλήματα. Οι συνάδελφοι τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα απαρέγκλιτα και δικαιούνται την πρόσβαση στη μεικτή ζώνη αλλά και κάθε διευκόλυνση στην εργασία τους. Με σχεδόν γεμάτα γήπεδα δεν κατανοούμε τις απαγορεύσεις που αφορούν τους δημοσιογράφους και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να διευκολυνθεί το έργο τους.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ