Ματαιώνονται οι παρελάσεις και στη Θεσσαλία λόγω κορονοϊού

Μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου

Ματαιώνονται οι παρελάσεις και στη Θεσσαλία λόγω κορονοϊού

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, να ματαιωθούν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, την Πέμπτη (28/10) θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην οποία συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες πριν, είχε ανακοινωθεί η ακύρωση των παρελάσεων και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Την απόφαση με την οποία ματαιώνονται οι προγραμματισμένες παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο, υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης».