Στο νοσοκομείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ λόγω του φορτωμένου προγράμματος και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον

Στο νοσοκομείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ξαφνική αδιαθεσία ένιωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ σε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη και χρειάστηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο.

Λίγο πριν από την αναχώρηση για τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο 81 ετών προκαθήμενος της εκκλησίας αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξη του.

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί, και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington Uninversity για ιατρική παρακολούθηση.

Στο δεκαήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και με τη Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Τον κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε το Σάββατο στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.