Φίλιππος Γλύξμπουργκ – Νίνα Φλορ: Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στη Μητρόπολη (pics, vid)

Στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε σήμερα Σάββατο ο γάμος του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ

Φίλιππος Γλύξμπουργκ – Νίνα Φλορ: Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στη Μητρόπολη (pics, vid)

Όρκους αιώνιας πίστης αντάλλαξαν σήμερα Σάββατο στη Μητρόπολη Αθηνών ο μικρός γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος Γλύξμπουργκ και η Νίνα Φλορ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του πολιτικού γάμου στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας. Σήμερα, όμως, τελέστηκε και ο θρησκευτικός γάμος, στη Μητρόπολη Αθηνών, εκεί όπου είχαν παντρευτεί και οι γονείς του γαμπρού, τον Σεπτέμβριο του 1964.

Λόγω της πανδημίας, στον ναό παρευρέθηκαν μόνον οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι, ωστόσο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος στήθηκε οθόνη για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μυστήριο και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, που έχουν μεταβεί στην Αθήνα από διάφορα μέρη του κόσμου. Χθες βράδυ έγινε και η προ του γάμου δεξίωση στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Το ζεύγος είχε αρχικά προγραμματίσει να τελέσει τον θρησκευτικό γάμο του αμέσως μετά τον πολιτικό. Όμως η πανδημία τούς άλλαξε πολλές φορές τα σχέδια και έτσι αναγκάστηκαν να τους τελέσουν διαδοχικά, με διαφορά λίγων μηνών. Στην πρώτη τελετή μόνοι μάρτυρες ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πατέρας της νύφης, Τόμας Φλορ.

Η γαμήλια δεξίωση, μετά την τελετή, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, στο Ζάππειο. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας αύριο, Κυριακή, εκεί όπου γιόρτασαν τον Σεπτέμβριο του 2014 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία τη χρυσή επέτειο του γάμου τους.

O πατέρας της νύφης, Τόμας Φλορ, είναι Ελβετός, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας VistaJet, η οποία ναυλώνει τζετ για ιδιωτικές πτήσεις. H θυγατέρα του ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία του πατέρα της, αλλά σύντομα αποφάσισε να ανοίξει δικές της επιχειρήσεις. Ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1986 και νονά στη βάπτισή του ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πηγή: kathimerini.gr