Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του!

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, που άνοιξε, δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως, εκτός γάμου, γιο του, όπως εκείνος ισχυριζόταν.

Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του!

Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον αφού μετά τον θάνατο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη είχε προκύψει θέμα ότι εκτός από τα δύο παιδιά του, Γιώργο και Μαργαρίτα είχε κι έναν, εκτός γάμου, γιο: τον Νίκο Κουρή.

Ωστόσο κατά πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα που αναφέρουν την τελευταία επιθυμία ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων στα χρονικά,.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άφησε πέντε διαθήκες, η πρώτη το 2011 και η τελευταία το 2021, όπου η μια συμπληρώνει την άλλη.

Σύμφωνα με το Mega, η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης (21/10) και όσον αφορά στον Νίκο Κουρή, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης τον αναφέρει ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη».

Στη συνέχεια τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του, μέσω του ραδιοφώνου «Mikis Radio».

Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια.

Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, σε κανένα σημείο της διαθήκης ο Μίκης Θεοδωράκης δεν λέει πως ο Νίκος Κουρής είναι γιος του και δεν του αφήνει κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως προς την ακίνητη περιουσία του, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη ενώ έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε τεστ DNA, ώστε να αποδειχθεί και τυπικά.

Μάλιστα έχει στείλει εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, διεκδικώντας τη διενέργεια τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αδέλφια.

Στον Νίκο Κουρή έχει απαγορευθεί να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί.