Εξελίξεις για τον άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά

Εξελίξεις για τον άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά αναμένονται το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Εξελίξεις για τον άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά

Εξελίξεις για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά αναμένονται το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη. Τον γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί για την εύρεση χρηματοδότησης του έργου φαίνεται πως τελικά θα τον λύσει το Υποδομών.

Ο ίδιος μιλώντας στην Πανηπειρωτική Έκθεση την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι εντός των ημερών θα υπάρξει λύση για την υλοποίηση του πολύπαθου έργου. «Είμαστε στην τελική ευθεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δίνοντας μια γεύση του τι θα ανακοινωθεί, μίλησε για τρίχινη χάραξη αλλά θα πρόκειται για express way, δηλαδή έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και όχι κλειστό αυτοκινητόδρομο. Παρόμοια υλοποίηση έχουμε στον άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη ο οποίος προχωρά μέσω διαγωνισμού με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ.

Αντίθετα, τα έργα σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και το Καμπή-Φιλιππιάδα παραμένουν προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μονόδρομος η επιστροφή του έργου στο Υποδομών

Η προσέγγιση της Περιφέρειας Ηπείρου με το υπουργείο Υποδομών και η επαναφορά του στην κεντρική κυβέρνηση ήταν κατά πολλούς μονόδρομος για να έχει πιθανότητες προώηθησης σε κατασκευή ο δρόμος.

Πρόσφατα το υποστήριξε ο βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος εξαρχής είχε διαφωνήσει με την επιλογή υλοποίησης του έργου περιφερειακά και όχι κεντρικά.

Το τελευταίο διάστημα έπεσαν στο τραπέζι ιδέες όπως η υλοποίηση του δρόμου ως κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού ή προσθήκη στην παραχώρηση της Ιόνιας Οδού.

Το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά μήκους 64 χιλιομέτρων έχει απασχολήσει την κοινωνία της Ηπείρου για χρόνια καθώς “κόλλησε” και δεν έγινε εφικτό να βρεθεί χρηματοδότηση για να μπορέσει να κατασκευαστεί. Είναι η φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, του άξονα που ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι την είσοδο της πόλης των Ιωάννινων. Είναι όμως και τμήμα της Αδριατικής Οδού, του άξονα που ξεκινά από την Τεργέστη και καταλήγει στην Πελοπόννησο.

Νίκας: Τα έργα της Πελοποννήσου

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας του. Μίλησε για την επαναλειτουργία της ανενεργής σήμερα γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο για την οποίο εκτίμησε ότι θα μπορέσει να διεξάγει δρομολόγια απότον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα μίλησε για την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση του δεύτερου μεγάλου λιγνιτικού κέντρου της χώρας, την Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό μπορεί να γίνει μέσα ήδη προγραμματισμένα δημόσια έργα, αλλά και μέσα από δεκάδες προτάσεις ιδιωτών για σημαντικές επενδύσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: ypodomes.gr