Διόδια στο κέντρο της Αθήνας εξετάζει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής υποστήριξε πως θα μπορούσε να μπει ένα περιβαλλοντικό τέλος για τα αυτοκίνητα που διέρχονται το κέντρο της πρωτεύουσας

Διόδια στο κέντρο της Αθήνας εξετάζει η κυβέρνηση

Την δημιουργία διοδίων στο κέντρο της Αθήνας επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

«Θα μπορούσε να υπάρχει στο τραπέζι για το μέλλον κάποιο περιβαλλοντικό τέλος. Αυτή είναι μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη, στη λογική ο ρυπαίνων πληρώνει» εξήγησε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά τον δακτύλιο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, είπε πως θα τεθεί σε ισχύ κανονικά από τις 25 Οκτωβρίου και έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα κινούνται ελεύθερα τα υβριδικά και euro 6 οχήματα, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο.

Για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε ότι βρίσκονται σε ένα στάδιο προσαρμογής ακόμα και ανέφερε ότι ήδη γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά για αύξηση των λεωφορείων ενώ παράλληλα προανήγγειλε τη διεύρυνση σταδιακά των ορίων του μικρού δακτυλίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών, προανήγγειλε σταδιακά και τη λήψη άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.