Κακοκαιρία Μπάλλος: Άνοιξε ο Κηφισός και η παραλιακή - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα. Τηλεργασία και κλειστά σχολεία τα μέτρα για την κακοκαιρία. Σοβαρά προβλήματα από τις καταιγίδες. Ένας 69χρονος αγνοείται στην Εύβοια.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Άνοιξε ο Κηφισός και η παραλιακή - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική τη νύχτα καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος συνεχίζει την επέλασή της σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και ως εκ τούτου ο Κηφισός και η παραλιακή λεωφόρος άνοιξαν νωρίτερα απο τις 8 που είχε ανακοινωθεί.

Για σήμερα στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ιλισσός ποταμός στην κακοκαιρία Μπάλλος
Ο Ιλισσός ποταμός στην κακοκαιρία Μπάλλος INTIME NEWS

Αγνοείται ηλικιωμένος στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό ενός 69χρονου άνδρα από την περιοχή Τσακαίοι του δήμου Καρύστου Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας κάλεσε για βοήθεια λόγω των καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση. Έχουν ήδη κινητοποιηθεί 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

πηγή: news247.gr