Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, τηλεργασία και κλειστά σχολεία

Τα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες ώρες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας "Μπάλλος" ανακοίνωσε ο Χρ. Στυλιανίδης. Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική. Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, τηλεργασία και κλειστά σχολεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, καθώς και τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

"Έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι θα έχουμε επιδείνωση του καιρικού φαινομένου από τις 3 μέχρι τις 6 το πρωί, το οποίο θα συνεχίσει την πορεία του και θα επηρεάσει και την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεάσει νησιά του ανατολικού Αιγαίου"

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

-Από τη 1π.μ. μέχρι τις 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων και των ΜΜΜ από Κηφισό και Παραλιακή.

-Θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των εργασιών τοπικής αυτοδιοίκησης.

-Ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

-Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

-Θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Σάμο και Ικαρία.

-Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες ώστε να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα.

Πηγή: news247