Τζανάκης: Μέχρι και 2.700 νέοι θάνατοι από κορονοϊό έως τα Χριστούγεννα

Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη που εκτίμησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα άλλοι 2.700 άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό. «Θέλουμε 1 εκ. εμβολιασμούς για τείχος ανοσίας».

Τζανάκης: Μέχρι και 2.700 νέοι θάνατοι από κορονοϊό έως τα Χριστούγεννα

Την εκτίμηση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε επιπλέον 2.500 με 2.700 θανάτους από κορονοϊό εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής αναφερόμενος στο τείχος ανοσίας είπε στον ΣΚΑΙ πως "πρέπει να εμβολιαστούν 1 εκατ. άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται καθώς η Ελλάδα έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάσει 120.000 ανθρώπους την ήμερα".

Κατά τον ίδιο η ΗΔΙΚΑ πρέπει να βρει τους ανεμβολίαστους και κλιμάκια να πάνε πόρτα – πόρτα, τουλάχιστον στους ηλικιωμένους για να συζητήσουν μαζί τους ενώ ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εκκλησίας καταγγέλλοντας παράλληλα οτι "υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμούς και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος".

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Γιάννης Κιουμής εξέφρασε ανησυχία για τη χρονική στιγμή του ανοίγματος των κέντρων διασκέδασης που έγινε το περασμένο Σάββατο ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα.

"Η πανδημία στη Β. Ελλάδα γίνεται σε εξέλιξη, δεν έχουμε σημεία κάμψης, η πίεση της πανδημίας στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σε σχεδόν απόλυτη πληρότητα, κι οι άνθρωποι που έχουν άλλες παθήσεις έχουν κι αυτοί δικαιώματα στη ζωή. Δεν μπορεί να δοθεί το 100% των ΜΕΘ στον κορονοϊό" τόνισε.

Ο Γιάννης Κιουμής πρότεινε να δραστηριοποιηθούν υπέρ του εμβολιασμού καλλιτέχνες, επαγγελματικές ομάδες όπως πυροσβέστες, αθλητικές ομάδες, που ασκούν μεγαλύτερη επίδραση στον πληθυσμό.

Πηγή: News247.gr