Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με ακραία φαινόμενα που θα «κόψουν» την Ελλάδα στα δυο! (vid)

Ταχεία επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ, η οποία μιλά για έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα κόψουν τη χώρα στη μέση...

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με ακραία φαινόμενα που θα «κόψουν» την Ελλάδα στα δυο! (vid)

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα (6/10) το βράδυ, με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί ότι έρχεται ένα κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων που θα «κόψουν» την Ελλάδα στη μέση!

Από το βράδυ της Τετάρτης (6/10) προς το ξημέρωμα της Πέμπτης (7/10) μάλιστα η επιδείνωση κατά τόπους θα είναι αρκετά σοβαρή. Οι άνεμοι θα πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι, κυρίως στη δυτική νησιωτική χώρα. Οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες και όπως επισημαίνει ο Αρναούτογλου, δυνητικά επικίνδυνες και η Ελλάδα θα «κοπεί» στη μέση.

Ειδικότερα τις βραδινές και νυχτερινές ώρες της Τετάρτης θα δυναμώσουν οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας και μέσα στη νύχτα θα κινηθούν βορειοανατολικότερα. Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και στο βόρειο Ιόνιο. Η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στην Ήπειρο, στα πιο δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στη δυτική Μακεδονία και σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά τμήματά της. Από το μεσημέρι ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε ολόκληρο το τμήμα της Δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 11 μποφόρ και η ταχύτητά τους θα ανέλθει στα 120 χιλιόμετρα την ώρα!

Κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες η αστάθεια του καιρού θα παραμείνει η ίδια. Σύμφωνα με τον Αρναούτογλου, εκτός από τα δυτικά, αυτήν τη φορά η κακοκαιρία θα σκεπάσει σχεδόν ολόκληρη την Πελοπόννησο. Παράλληλα, βροχές με τη μορφή μπόρας θα πέσουν και στην Αττική και τη Βοιωτία. Μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχει στα υπόλοιπα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Ως αργά το βράδυ αυτά τα φαινόμενα θα φτάσουν να επηρεάζουν και την ανατολική Μακεδονία. Την Παρασκευή οι βροχές σε Αττική και Βοιωτία θα δυναμώσουν.