Πιθανό μίνι lockdown και στις Σέρρες

Η αυξημένη θνητότητα που παρατηρείται στο Νοσοκομείο Σερρών από κορονοϊό το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των υγειονομικών αρχών

Πιθανό μίνι lockdown και στις Σέρρες

Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές για την αυξημένη θνητότητα που παρατηρείται στο Νοσοκομείο Σερρών από κορονοϊό, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Μάλιστα στο τραπέζι έχει τεθεί πλέον και η πιθανότητα να επιβληθεί μίνι lockdown όπως στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπλοκάρουν οι μετακινήσεις πολιτών για διασκέδαση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Υγείας εξέτασαν ενδελεχώς τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων των νοσηλευόμενων από κορονοϊό, περίπτωση που θύμισε αυτή του Νοσοκομείου Αγρινίου όπου κάποια στιγμή η θνητότητα είχε αγγίζει το 100%.

Μάλιστα, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας που επισκέφθηκε πρόσφατα το νοσοκομείο Σερρών διαπίστωσε ότι οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αναζητείται η αιτία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως προετοιμάζεται εισήγηση ώστε και η πόλη των Σερρών να μπει σε καθεστώς lockdown ανάλογο με αυτό της Θεσσαλονίκης. Στόχος, είναι να μπει μπλόκο στις μετακινήσεις για διασκέδαση καθώς αρκετοί Θεσσαλονικείς μετακινούνται στις Σέρρες για να διασκεδάσουν.

Έχει διαπιστωθεί πως μετά την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα έως τις 6 στη Θεσσαλονίκη, πολλοί είναι αυτοί που φεύγουν και πάνε στις Σέρρες για αν συνεχίσουν τη διασκέδαση τους, καθώς δεν εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα.