Επεισόδια στη Ν. Σμύρνη: Αποφυλακίζεται μετά από επτά μήνες ο «Ινδιάνος»

Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος» αποφυλακίζεται επτά μήνες μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. «Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Επεισόδια στη Ν. Σμύρνη: Αποφυλακίζεται μετά από επτά μήνες ο «Ινδιάνος»

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος» κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου 2021.

Τον κατηγορούμενο είχε υποδείξει ο γαμπρός του ως τον άνθρωπο που είχε ρίξει από τη μηχανή τον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος», στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει πριν περίπου πέντε μήνες στην 13η τακτική ανακρίτρια, είχε επικαλεστεί οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα.
Ο συνήγορός του «Ινδιάνου», Παύλος Σαράκης δήλωσε σχετικά:

«Η ελληνική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη».

«Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.

Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου "Ινδιάνου" θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη», συμπληρώνει ο κ. Σαράκης.

Πηγή: naftemporiki.gr