Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Στην αίθουσα και η κατηγορούμενη (vid)

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκεται η Ιωάννα Παλιοσπύρου, προκειμένου να καταθέσει για την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό τον Μάιο του 2020. Στα δικαστήρια έφτασε και η 36χρονη κατηγορούμενη.

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Στην αίθουσα και η κατηγορούμενη (vid)

Την ημέρα που άλλαξε πλήρως την υπόλοιπη ζωή της, μπαίνοντας σε μία διαρκή μάχη για επιβίωση, πρόκειται να περιγράψει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που δέχθηκε μία σφοδρή επίθεση με καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα -σύμφωνα και με την ελληνική Δικαιοσύνη- να βρεθεί μία ανάσα πριν χάσει τη ζωή της.

Η Ιωάννα έφτασε στα δικαστήρια στις 9 το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της. Λίγα λεπτά μετά την άφιξή της, κατέφτασε και η 36χρονη κατηγορούμενη, η οποία θα παρακολουθήσει από το εδώλιο του δικαστηρίου την κατάθεση της Ιωάννας.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές θα ακούσουν για πρώτη φορά την περιγραφή της 35χρονης, η οποία θα καταθέσει πρώτη από τους συνολικά 34 μάρτυρες για το τί συνέβη το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020, στην είσοδο των γραφείων όπου εργαζόταν στην Καλλιθέα. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, της οποίας η κατάθεση έχει τυπικά ξεκινήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση, με τη δήλωση των στοιχείων της, αναμένεται πλέον να δώσει τη δική της εξήγηση για τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν την 36χρονη κατηγορουμένη σε ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα.

Θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, θα βιώσει ξανά τα όσα πέρασε. Από εκεί και μετά θα δεχθεί ερωτήσεις κι από τους δικαστές κι από τους δικηγόρους των δυο πλευρών” έχει αναφέρει σχετικά ο εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, Απ. Λύτρας, και πρόσθεσε: “Η Ιωάννα το μόνο πράγμα που θέλει, είναι να μείνει ήρεμη και να εξηγήσει στους δικαστές αυτό που βίωσε. Ηρεμία χρειάζεται, όσο μπορεί να έχει το κορίτσι με αυτό που της έχει συμβεί. Έχω ξαναπεί ότι οι άνθρωποι στην ηλικία της Ιωάννας ασχολούνται με άλλα πράγματα, με τη δουλειά τους, την καριέρα τους, τον έρωτα. Η Ιωάννα με αυτό το πράγμα, απασχολείται με το σε ποιον γιατρό θα πάει, τι επέμβαση έχει να κάνει, τι θεραπεία έχει να κάνει. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα”.

Η κατάθεση της αναμένεται να μονοπωλήσει τη σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου να εισφέρει στο δικαστήριο και την παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου το τελευταίο να αποφανθεί αν πράγματι η κατηγορούμενη τέλεσε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Όπως όλα δείχνουν, η 36χρονη γυναίκα που έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο, δεν πρόκειται να παρευρεθεί ούτε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπως άλλωστε έπραξε και κατά την έναρξη της δίκης δηλώνοντας μέσω του συνηγόρου του ότι θα εμφανιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι καταθέσεις

Από τα όσα ήδη η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει καταθέσει στις αρχές πάντως, προκύπτει πόσο αιφνιδιάστηκε από την επίθεση αλλά και το γεγονός ότι αν και η κατηγορούμενη ήταν γνωστή της, δεν είχε ποτέ κάποια αντιδικία ή διαφορά μαζί της. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την τελευταία -τρίτη κατά σειρά- κατάθεση της στην αστυνομία τον Ιούνιο του 2020, όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν την κατηγορούμενη, επιδεικνύοντας στην 35χρονη Ιωάννα φωτογραφία της. “Την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμιά έχθρα μαζί της” είναι τα ακριβή της λόγια.

Νωρίτερα, το θύμα αυτής της σφοδρής επίθεσης, είχε καταθέσει για πρώτη φορά την 26η Μαΐου 2020, δηλαδή έξι ημέρες μετά την επίθεση, καθώς μέχρι τότε η Ιωάννα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Τότε ήταν που για πρώτη φορά περιέγραψε όσα η ίδια αντιλήφθηκε εκείνη την ημέρα. Εξήγησε πως εκείνο το πρωί ανέμενε το ασανσέρ στο ισόγειο του κτιρίου όταν άκουσε θορύβους από το υπόγειο, ωστόσο δεν έδωσε σημασία, καθώς -όπως ανέφερε- θεώρησε πως ήταν είτε η υπηρεσία καθαρισμού είτε κάποιος άστεγος, αφού και στο παρελθόν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, η ανυποψίαστη Ιωάννα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είδε τη ζωή της να ανατρέπεται. “Όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε κάποιο καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο” θα πει.

Αμέσως έτρεξε απέναντι στο φαρμακείο, που βρισκόταν στον απέναντι δρόμο, αφού ήδη οι πόνοι ήταν φρικτοί. “Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο. Οι δύο γυναίκες που βρίσκονταν μέσα με κοίταζαν χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν και εγώ γι’ αυτό το λόγο τους έλεγα να μου ρίξουν νερό. Μου έδειξαν που βρίσκεται ο νιπτήρας και τότε εγώ μπήκα μέσα και άρχισα να πλένομαι”. Οι δύο γυναίκες μετά από παρότρυνση της Ιωάννας επικοινώνησαν με την εργασία της, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο και την παρέλαβε.

Πηγή: News247.gr