Θεσσαλονίκη: Ένταση με το… καλημέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (vid)

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου τις τελευταίες δύο ημέρες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Σε αστυνομικό κλοιό το σχολείο.

Θεσσαλονίκη: Ένταση με το… καλημέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (vid)

Σε "φρούριο" έχουν μετατραπεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (30/09) τα γύρω στενά του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώνονται σοβαρά επεισόδια εδώ και δύο μέρες, με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του προαυλίου και διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν παραταχτεί στο σημείο.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων, καθώς και φοιτητές θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο και η αστυνομία τους απαγόρευσε.

Οι γονείς, όπως είπαν, μετέβησαν στο σχολείο για να αισθάνονται τα παιδιά ασφαλή και για συμπαράσταση, όχι για ένταση.

Όπως είπαν μαθητές, πολλοί είναι οι συμμαθητές τους που μετά τα γεγονότα δεν θα έρθουν σήμερα στο σχολείο καθώς οι ίδιοι και οι οικογένειες τους φοβούνται.

Προβληματισμός και σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν από την έξαρση της ακροδεξιάς βίας το τελευταίο διήμερο στη Σταυρούπολη, με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ακροδεξιών κατά ατόμων που συμμετέχουν σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, φοιτητών, ακόμη και μαθητών ή μαθητριών.