Οικογένεια Θεοδωράκη: Ασφαλιστικά μέτρα για Κουρή - Ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη!

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εναντίον του Νίκου Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι γιος -εκτός γάμου- του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Οικογένεια Θεοδωράκη: Ασφαλιστικά μέτρα για Κουρή - Ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη!

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη -κόρη του προσφάτως αποθανόντος Μίκη Θεοδωράκη– εναντίον του Νίκου Κουρή ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι γιος -εκτός γάμου- του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Η κ. Θεοδωράκη δηλώνει στην αίτησή της πως ο Νίκος Κουρής «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πατέρα της κι ότι είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου» και άτομο «παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου».

Ο Nίκος Θεοδωράκης, ο άλλος γιός του Μίκη : «Το καλύτερο δώρο που μπορούσα να κάνω στον πατέρα μου»

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το δικαστήριο λήψη προσωρινών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή.

Προσερχόμενη στο δικαστήριο, η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως στο παρελθόν είχε έρθει σε επαφή με τον Νίκο Κουρή για ενδεχόμενη συνεργασία (σ.σ. είναι ραδιοφωνικός παραγωγός).

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Κουρής μετά τον θάνατο του πατέρα της προφανώς και θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα.

Νίκος Κουρής: «Είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

Από την πλευρά του, προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Νίκος Κουρής ισχυρίστηκε πως είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και, προκειμένου να το αποδείξει, θα ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA.

«Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα, με τεστ DNA με τα παιδιά, για να αποδειχτεί ότι είμαι γιος του. Υιοθέτησα το όνομα αισθανόμενος την ανάγκη να έρθω κοντά στις ρίζες μου» υποστήριξε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ».

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει αυτού του είδους η δημοσιότητα και πως «δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο αν δεν είχε καταφερθεί η οικογένεια του κ. Θεοδωράκη εναντίον μου».

naftemporiki.gr