Το πλοίο «Αριστοφάνης», ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, έσωσε 150 μετανάστες που βρίσκονταν εν πλω!

Ένα πλοίο ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, διέσωσε περισσότερους από 150 μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν εν πλω ανοιχτά της Μεσογείου, κι ενώ το σκάφος στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βυθίζεται.

Το πλοίο «Αριστοφάνης», ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, έσωσε 150 μετανάστες που βρίσκονταν εν πλω!

Ακολουθεί δημοσίευμα των βρετανικών ΜΜΕ:

«Ένα δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου του μεγιστάνα της ναυτιλίας και βασικού μετόχου της Νότιγχαμ Φόρεστ από το 2017, Ευάγγελου Μαρινάκη, ο "Αριστοφάνης", κατευθυνόταν στην Αίγυπτο από την Ιταλία την προηγούμενη Παρασκευή.

Το πλήρωμα του πλοίου σήμανε συναγερμό, αφού εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος 15 μέτρων να παρασύρεται νότια της χερσονήσου της Πελοποννήσου, σύμφωνα με αναφορές.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες αντιμετώπισε προβλήματα 60 μίλια από την ακτή και το πλήρωμά του χρειάστηκε να διασωθεί από τον "Αριστοφάνη" του Μαρινάκη, το οποίο μετέφερε τους 150 ανθρώπους με ασφάλεια.

Μια φωτογραφία φαίνεται να δείχνει τους σωζόμενους μετανάστες να κάθονται στο κατάστρωμα του πλοίου του Ευάγγελου Μαρινάκη
Το σκάφος των μεταναστών αντιμετώπισε προβλήματα 60 μίλια από την ακτή και έπρεπε να διασωθεί από τον Αριστοφάνη

Η ακτοφυλακή ξεκίνησε μια αποστολή διάσωσης, μεταφέροντας τους μετανάστες που βυθίζονταν στο δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με το Alarm Phone, μια γραμμή υποστήριξης για ανθρώπους που διασχίζουν την ΕΕ, το σκάφος βρισκόταν στη θάλασσα για τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια έγκυος γυναίκα έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάσωση.

Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αναπτύχθηκαν όταν ένα μέλος του πληρώματος εντόπισε την γυναίκα να πέφτει, αλλά δεν βρέθηκε.

Ο "Αριστοφάνης" κατευθύνθηκε προς την Παλαιόχωρα της Κρήτης για να επιστρέψει τους μετανάστες στην ξηρά, πριν ξαναπάει στην Αίγυπτο».

Ο Αριστοφάνης είναι το δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου που ανήκει στον Μαρινάκη και κατάφερε να σώσει τους 150 μετανάστες
Η Ελλάδα έχει γίνει ένας επικίνδυνα δημοφιλής προορισμός για μετανάστες που στοχεύουν να φτάσουν στην ΕΕ