Εμανουέλ Μακρόν: Δέχθηκε επίθεση με... αυγό! (vids)

Ένα δυσάρεστο απρόοπτο συνέβη στον Εμανουέλ Μακρόν στη Λιόν, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος έγινε στόχος επίθεσης με... αυγό από έναν πολίτη, ο οποίος συνελήφθη αμέσως.

Εμανουέλ Μακρόν: Δέχθηκε επίθεση με... αυγό! (vids)

Ένα… αυγό προσγειώθηκε πάνω στον Εμανουέλ Μακρόν (και συγκεκριμένα στον ώμο του) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 20ή Διεθνή Έκθεση Γαστρονομίας.

«Κατά το ταξίδι στη Λιόν, ο Εμανουέλ Μακρόν έπεσε θύμα μιας επίθεσης με αυγό. Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει ένα tweet με το βίντεο από το περιστατικό.

Το άτομο -που συνελήφθη από την αστυνομία- φώναξε «ζήτω η επανάσταση», ενώ η συνοδεία σωματοφυλάκων του Εμανουέλ Μακρόν έδειξε ιδιαίτερα αιφνιδιασμένη, καθώς στον εκθεσιακό χώρο Eurexpo τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αυγό μάλλον ήταν… βραστό και εκτοξεύτηκε πιθανόν με… σφεντόνα από τον διαμαρτυρόμενο.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην έκθεση πάντως, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να συναντήσει τον δράστη της επίθεσης και να συζητήσει μαζί του.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Μακρόν είχε δεχτεί χαστούκι στη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Tain-LHermitage (Drôme).

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δεχτεί έντονη κριτική τους τελευταίους μήνες για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της οικονομίας και της πανδημίας.

Πηγή: topontiki.gr