Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι στο Ηράκλειο (pics-vid)

Σεισμός 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη. Κοντά στην Άρβη το επίκεντρο. Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι στο Ηράκλειο.

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι στο Ηράκλειο (pics-vid)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται τα 10 χιλιόμετρα.

Ισχυρός μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ

Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:37 ώρα Ελλάδος, μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στις 09:17, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρβης Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός 4,5 Ρίχτερ έγινε σε απόσταση 349 χλμ. ν/να των Αθηνών και το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χλμ. β/δ της πόλης της Άρβης.

Κλήσεις για εγκλωβισμένους

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα δύο κλήσεις για απεγκλωβισμούς, η μία στο Αρκαλοχώρι όπου κατά την διάρκεια εργασιών συντήρηση σε εκκλησία κατέρρευσε ο τρούλος και καταπλακώθηκε ένα άτομο, ενώ στο Πατσίδερο κατέρρευσε οικία και εγκλωβίστηκε ο ιδιοκτήτης της.
Αντίστοιχα η Πυροσβεστική έχει λάβει πολλές αναφορές για καταρρεύσεις σπιτιών στο Πατσίδερο και ζημιές σε σπίτια στο Αρκαλοχώρι.

Πηγή: News247.gr