Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στο Παναθηναϊκό Στάδιο (pics)

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Ξεναγήθηκε από τον Σπύρο Καπράλο.

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στο Παναθηναϊκό Στάδιο (pics)

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ξενάγησε τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο κ. Καπράλος παρουσίασε στον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης την ιστορία του Καλλιμάρμαρου και του μίλησε για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος της ΕΟΕ πρόσφερε στον κ. Ιμάμογλου αναμνηστικά δώρα, με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την επίσκεψη του στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Ιμάμογλου θεωρείται "αντίπαλο δέος" στον Ερντογάν, και η επίσκεψή του στην Αθήνα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τουρκικής κυβέρνησης.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του δημάρχου Αθηναίων τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα τότε, ο Ιμάμογλου απέδειξε τις θερμές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο δημάρχους, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη να επισκεφθούν από κοινού τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο (κάτι που είχε να πράξει Τούρκος δήμαρχος πάνω από 20 χρόνια). Οι δύο δήμαρχοι είχαν επίσης υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Ιμάμογλου θεωρείται «αντίπαλο δέος» στον Ερντογάν, και η επίσκεψή του στην Αθήνα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τουρκικής κυβέρνησης, περιμένοντας να δει με ποιους θα συναντηθεί και τι μηνύματα θα σταλούν.