Μυτιλήνη: Η απολογία της 43χρονης που κατηγορείται για διακίνηση 4.5 κιλών κοκαΐνης

Αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί για διακίνηση κοκαΐνης άνω των 4,5 κιλών, η 43χρονη γυναίκα, που ταξίδεψε στη Λέσβο μαζί με το φίλο της και τον 11χρονο γιο της. Τι αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα.

Μυτιλήνη: Η απολογία της 43χρονης που κατηγορείται για διακίνηση 4.5 κιλών κοκαΐνης

Ευθύνες στο σύντροφό της, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται από τις αρχές, επέρριψε η 43χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη στη Μυτιλήνη για διακίνηση κοκαΐνης άνω των 4,5 κιλών, η αξία της οποία υπολογίζεται από τις αρχές ότι αγγίζει τα 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ φέρεται να προέρχεται από καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Η κατηγορούμενη, η οποία ταξίδευε μαζί με τον 11χρονο γιο της στο νησί, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη από τον τακτικό ανακριτή, αμέσως μετά την απολογία της. Στο υπόμνημα της που δημοσιεύει το NEWS 24/7, υποστηρίζει ότι η ίδια δεν είχε καμία γνώση για τα όσα της καταλογίζουν, τονίζοντας “είναι αδιανόητο ούσα μητέρα τεσσάρων τέκνων να εκθέσω σε τέτοιο βαθμό τον ανήλικο γιο μου”.

Στο ολιγοσέλιδο απολογητικό της υπόμνημα, η 43χρονη επιχειρεί να καταδείξει στις δικαστικές αρχές ότι δεν γνώριζε τί περιείχε η τσάντα που είχε φέρει μαζί τους στο ταξίδι τους ο φίλος της, αρνούμενη ότι τέλεσε το κακούργημα της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών τελεσθείσας κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά μόνας, όπως της έχει αποδοθεί. “Η συμπεριφορά μου καταδεικνύει πλήρως την μία εμπλοκή μου και την έλλειψη επαγγελματισμού από μέρους μου. Συγκεκριμένα, οι επίδικες ναρκωτικές ουσίες δεν ευρέθησαν στις αποσκευές μου κατόπιν ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές. Διαπίστωσα την ύπαρξή τους μόνη ούσα σε ένα δωμάτιο” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κατηγορούμενη κατά την απολογία της, περιέγραψε αναλυτικά το ταξίδι της στο νησί, μαζί με τον καταζητούμενο σύντροφο της και το γιο της. Η γυναίκα φέρεται να εξήγησε πως ο σύντροφός της είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις στο νησί, ενώ εκείνη είχε αποφασίσει να πάρει τον 11χρονο γιο της μαζί -όχι για να μην κινήσει υποψίες όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές- αλλά εξαιτίας ενός τάγματος που είχε κάνει, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού, υποστήριξε ότι ανακάλυψε για πρώτη φορά ένα σακίδιο, του οποίου το περιεχόμενο δεν γνώριζε. Φέρεται να διευκρίνισε δε στον ανακριτή ότι ρώτησε σχετικά το φίλο της, που της απάντησε ότι πρόκειται για πυροτεχνήματα (σ.σ. κατά την κατηγορούμενη, η εργασία του σχετιζόταν με αυτά) τα οποία χρειαζόταν για μία επαγγελματική συνεργασία που είχε στο νησί. Ωστόσο, όπως είπε, η ίδια ουδέποτε είδε με τα μάτια της το περιεχόμενο.

Όταν πλέον έφτασαν στο νησί, κατά την αποβίβαση τους στο λιμάνι της Λέσβου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έλεγχο των αρχών. Σύμφωνα μάλιστα, με τη δικογραφία, ελέγχθηκε και ο καταζητούμενος σύντροφος της, ο οποίος και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του φέρονται να βρέθηκαν δύο γραμμάρια κοκαΐνη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Έτσι, η κατηγορούμενη μαζί με το γιο της βρέθηκαν να είναι μόνοι στο νησί, καθώς από εκείνη τη στιγμή -όπως ισχυρίζεται- δεν έχει καμία επικοινωνία με το σύντροφο της, ούτε γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται. Οι εξελίξεις και ο τρόπος που εξαφανίστηκε ο φίλος της, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην απολογία της, την οδήγησαν στην υποψία ότι το περιεχόμενο του σάκου -που εξακολουθούσε να μην γνωρίζει ποιο είναι- ενδέχεται να ήταν παράνομο.

“Αν ήθελα να προστατευτώ από τις αρχές, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόμουν να κάνω προκειμένου να αποφύγω πιθανή σύλληψη μου ήταν ή να την πετάξω στην τουαλέτα ή σε διάφορους κάδος απορριμμάτων στην πόλη της Μυτιλήνης. Εγώ αντ’ αυτού την τοποθέτησα στην τουαλέτα της καφετέριας, και μάλιστα ενώ γνώριζα ότι υπήρχαν παντού τοποθετημένες κάμερες. Μέσα στην ταραχή μου και την ανησυχία μου μήπως κατέχω κάτι παράνομο -κι ενώ είχα μαζί μου τον ανήλικο γιο μου- αυτό που σκέφτηκα ήταν να τοποθετήσω (και όχι να αποθηκεύσω) τα πακέτα σε ένα χώρο όπου είναι δεδομένο ότι θα τα έβρισκαν οι αρμόδιες αρχές” εξηγεί.

Στόχος της, όπως τόνισε κατά την απολογία της, ήταν οι υπεύθυνοι του καταστήματος να εντοπίσουν την τσάντα και εκείνοι να τα παραδώσουν στις αρχές, εφόσον πράγματι το περιεχόμενο ήταν παράνομο όπως η ίδια φοβόταν. Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεται, είχε μαζί της τον 11χρονο γιο της και δεν ήθελε να τον εμπλέξει σε μία ενδεχομένως παράνομη ενέργεια.

Η κατηγορουμένη μέσω των συνηγόρων της, Νατάσσα Χονδρογιάννη και Στέλιο Κίνδερλη, ζήτησε από τον ανακριτή να μην κρατηθεί προσωρινά, αλλά εφόσον κριθεί απαραίτητο, να τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Όπως εξήγησε, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, εκ των οποίων τρία είναι ανήλικα. “Προσφάτως και δε από το Μάιο του 2020 έχασα το σύζυγό μου και από τότε αγωνίζομαι προκειμένου να επιβιώσουμε εγώ και τα τέκνα μου σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία” κατέληξε, όμως με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πηγή News247.gr