Μίκης Θεοδωράκης: Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα - Live από τη Μητρόπολη

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στον κύριο χώρο της Μητρόπολης για να γίνει η τελετή αποχαιρετισμού.

Μίκης Θεοδωράκης: Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα - Live από τη Μητρόπολη

Στις 14:00 ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, όπως είχε ανακοινωθεί, αν και υπήρχε πολύς κόσμος έξω από τη Μητρόπολη που δεν κατάφερε να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσουργό. Η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και κοινωνικού αγωνιστή έχει μεταφερθεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου μέσα στον κύριο χώρο της Μητρόπολης όπου θα γίνει η τελετή του αποχαιρετισμού. Εκεί θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε εξέλιξη είναι η προσέλευση των επισήμων που θα παραστούν στην τελετή αποχαιρετισμού του κορυφαίου δημιουργού.

Στον ναό βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη, ο Αλέξης Τσίπρας, η Μπέτυ Μπαζιάνα, η Λίνα Μενδώνη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την Φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

Δείτε Live από τη Μητρόπολη Αθηνών:

Πηγή: in.gr