Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών της άκρας δεξιάς

Μεγάλη πορεία έλαβε χώρα το Σάββατο (4/9) στο Βερολίνο κατά της ακραίας δεξιάς στην Γερμανία.

Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών της άκρας δεξιάς

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο (4/9) σε πορεία στο Βερολίνο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε μια «ανοικτή και αρμονική κοινωνία» και να καταδικάσουν τις πολιτικές της άκρας δεξιάς στη Γερμανία.

Ευρύ μέτωπο συνδικάτων, κομμάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων, που αυτοαποκαλείται Unteilbar («Αδίχαστοι») κάλεσε σε αυτή την κινητοποίηση στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας χθες το απόγευμα.

Η αστυνομία υπολόγισε αρχικά ότι οι συμμετέχοντες στην πορεία ήταν λίγοι λιγότεροι από 10.000. Εκπρόσωπος των διοργανωτών από την πλευρά του υπολόγισε πως διαδήλωσαν περίπου 30.000 άνθρωποι.

Στο κίνημα των «Αδίχαστων» συμμετέχουν κάπου 350 οργανώσεις και συλλογικότητες από διάφορους τομείς της γερμανικής κοινωνίας: συνδικάτα, οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, το νεολαιίστικο οικολογικό κίνημα Παρασκευές για το Μέλλον κ.λπ..

Το κίνημα λέει πως σχηματίστηκε για προωθήσει «την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα» και την ανάληψη «αληθινής δράσης για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση». Η διαδήλωση καταγράφηκε τρεις εβδομάδες προτού διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ