Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας κατά 4 με 6 βαθμούς τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και ενίσχυση των βορείων ανέμων προβλέπει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-09-2021) και από τα δυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

2. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο τη Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.

3. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05-09-2021) στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06-09-2021) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Πηγή: News247.gr