Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν λένε ότι ελέγχουν μεγάλο μέρος του αεροδρομίου, το Πεντάγωνο διαψεύδει

Λίγες μόλις μέρες πριν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν δηλώνουν ότι ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών σημείων του αεροδρομίου της πρωτεύουσας, με το Πεντάγωνο πάντως να το διαψεύδει. 

Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν λένε ότι ελέγχουν μεγάλο μέρος του αεροδρομίου, το Πεντάγωνο διαψεύδει
Photo credits: Reuters

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών σημείων του αεροδρομίου της Καμπούλ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους, τέσσερις ημέρες πριν από την οριστική αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν.

«Σήμερα, τρία σημαντικά μέρη του στρατιωτικού τμήματος του αεροδρομίου της Καμπουλ εκκενώθηκαν από τους Αμερικανούς και είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Εμιράτου», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Μπιλάλ Καρίμι. «Τώρα, απομένει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος» στα χέρια των Αμερικανών, πρόσθεσε.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι το αεροδρόμιο ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν δεν ελέγχουν κανένα σημείο του στρατιωτικού τμήματος του αεροδρομίου, ούτε τις πύλες του.

Άλλος υψηλόβαθμος διοικητής των Ταλιμπάν είπε ότι οι δυνάμεις τους έχουν πάρει θέση στο αεροδρόμιο και είναι έτοιμες να αναλάβουν τον έλεγχο, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, μόλις αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις. «Είναι απλώς θέμα λίγου ακόμη χρόνου», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ