Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί στη διπλή επίθεση του ISIS

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί στη διπλή επίθεση του ISIS

Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί από τη διπλή επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στο Abbey Gate κοντά στο Baron Hotel, όπου διέμεναν και Βρετανοί πολίτες. Στο σημείο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πάρα πολλοί πολίτες που ανέμεναν να λάβουν βίζα ή να ταξιδέψουν.

Δορυφορική εικόνα του αεροδρομίου της Καμπούλ και του σημείου της επίθεσης κοντά στο Abbey Gate
Δορυφορική εικόνα του αεροδρομίου της Καμπούλ και του σημείου της επίθεσης κοντά στο Abbey Gate AP

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, νεκροί είναι τουλάχιστον 90 Αφγανοί και τουλάχιστον 13 μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Δεκατρείς Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους

Δεκατρείς αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Πενταγώνου.

Ο «δέκατος τρίτος αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πύλη Άμπι», διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για το Αφγανιστάν, της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM).

Ο αριθμός των τραυματιών «ανέρχεται πλέον σε 18», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των θυμάτων που είχε δημοσιοποιήσει το Πεντάγωνο έκανε λόγο για 12 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ Ⓒ 2021 WALI SABAWOON/ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον 28 Ταλιμπάν έπεσαν νεκροί

Ταυτόχρονα τουλάχιστον εικοσιοκτώ μέλη των Ταλιμπάν είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, δήλωσε σήμερα στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τραυματίες σε νοσοκομείο της Καμπούλ μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης
Τραυματίες σε νοσοκομείο της Καμπούλ μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης AP

«Χάσαμε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οι Αμερικανοί», είπε το στέλεχος αυτό, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αφγανιστάν: Πάνω από 100 νεκροί στη διπλή επίθεση του ISIS - Φρίκη στην Καμπούλ
@FURKAN38276857

Ο ίδιος είπε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο παράτασης της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου για την απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα.

Τραυματίες σε νοσοκομείο της Καμπούλ μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης
Τραυματίες σε νοσοκομείο της Καμπούλ μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης AP

Πέρα από τους Ταλιμπάν και τους Αμερικανούς στρατιωτικούς δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση για τον στρατό των ΗΠΑ από το 2011

Η επίθεση η οποία στοίχισε χθες Πέμπτη τη ζωή σε τουλάχιστον 13 αμερικανούς στρατιωτικούς, ανάμεσά τους δέκα Πεζοναύτες, ήταν η πιο πολύνεκρη εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

«Δύο τζιχαντιστές που θεωρείται ότι ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος» πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί στην πύλη Άμπι και κατόπιν «οπλισμένοι τζιχαντιστές του ΙΚ άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών και στρατιωτικών», διευκρίνισε ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για το Αφγανιστάν, της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM).

πηγή: news247.gr