Μπάιντεν κατά ISIS: «Δεν ξεχνάμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε»! (vid)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε επίθεση κατά των ισλαμιστών του ISIS και κατέστησε σαφές πως θα υπάρξουν αντίποινα για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Μπάιντεν κατά ISIS: «Δεν ξεχνάμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε»! (vid)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε διάγγελμα με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στην Καμπούλ και τα «τύμπανα του πολέμου» στην περιοχή άρχισαν πάλι να χτυπούν.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την οποία χαρακτήρισε ευάλωτη.

«Οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους είναι ήρωες που πέθαναν στο καθήκον για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φύγουν σε μια πρωτοφανή επιχείρηση που εξελίσσεται στην Καμπούλ.

Όποιος θέλει το κακό της Αμερικής θα πρέπει να ξέρει ότι δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να το πληρώσετε.

Θα επιχειρήσουμε στοχευμένα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος τη στιγμή που εμείς που θα επιλέξουμε. Δεν μας πτοεί, ούτε θα μας αποτρέψει η τρομοκρατία. Έχω δώσει ήδη εντολή να χτυπηθούν στόχοι του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε.

Σε σχέση με τους Ταλιμπάν, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε πως «αυτήν τη στιγμή συνεργάζονται για την εκκένωση του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Δεν πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης, αλλά για ζήτημα αμοιβαίου συμφέροντος. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει τους Ταλιμπάν με την επίθεση. Δεν είναι καλοί, αλλά έχουμε κοινά συμφέροντα αυτή τη στιγμή. Η επιχείρηση εκκένωσης θα συνεχιστεί κανονικά».

Ερωτηθείς για τους Αφγανούς που βοήθησαν τις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι θα προσπαθήσουν να τους απομακρύνουν, αλλά δεν μπορούν να το εγγυηθούν, όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους.