Αφγανιστάν: Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (vid)

Μεγάλη έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σημαιώθηκε σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο. 

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (vid)

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο Αφγανιστάν, καθώς υπάρχουν αναφορές για μεγάλη έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, οι οποίες μάλιστα επιβεβαιώνονται και από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Tο Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε αν υπάρχουν θύματα.

Σε οριακό σημείο η κατάσταση

Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σε οριακό σημείο αφού χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να συγκεντρώνονται εκεί ώστε να βρουν σημείο διαφυγής παρά τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, των Βρετανών και άλλων συμμάχων ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα.

Υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

«Υπάρχει τώρα πολύ, πάρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι’ αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Φόρεϊν Όφις, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

Ποιος θα μπορούσε να «χτυπήσει» το αεροδρόμιο

Τις τελευταίες ώρες τα διεθνή Μέσα σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η πραγματική απειλή για τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο είναι οι μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν ή πιο σύντομα ISIS-K. Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι εχθρός τόσο των ΗΠΑ, αλλά και των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τους New York Times, υπό τον φόβο της επίθεσης από αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, ο Αμερικανός Τζο Μπάιντεν είπε σε ένα από τα διαγγέλματά του ότι «κάθε μέρα επιχειρήσεων αυξάνει τον κίνδυνο για τους στρατιώτες», αφού υπάρχει «σοβαρός και μεγεθυνόμενος κίνδυνος επίθεσης».

Η συγκεκριμένη οργάνωση, βραχίονας του ISIS στο Αφγανιστάν, είναι «ορκισμένος εχθρός των Ταλιμπάν» και «επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο το αεροδρόμιο, να επιτεθεί σε αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις καθώς και σε αθώους πολίτες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: in.gr