Αφγανιστάν: Τεράστια ποσότητα όπλων στα χέρια των Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν απέσπασαν μια τεράστια ποσότητα όπλων μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων αντιαρματικά, τανκς, αντιαεροπορικά συστήματα και αεροπλάνα

Αφγανιστάν: Τεράστια ποσότητα όπλων στα χέρια των Ταλιμπάν

Το Αφγανιστάν έχει περιέλθει στην απόλυτη κυριαρχία των Ταλιμπάν, που ασφαλώς έχουν στα χέρια τους όχι μόνο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του κράτους, αλλά και εκείνες που άφησαν πίσω τους οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές λοιπόν τεράστια ποσότητα όπλων μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν έχουν αποσπάσει οι Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων πάνω από 100 φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων (MANPADS), και αυτό αποτελεί απειλή.

«Η πρώτη και κύρια απειλή είναι ότι οι Ταλιμπάν απέσπασαν μια τεράστια ποσότητα όπλων. Μια τεράστια απειλή», τόνισε σε δημοσιογράφους δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος υπουργός σημείωσε ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός περιλαμβάνει εκατοντάδες άρματα μάχης, αεροπλάνα και ελικόπτερα.

«Σας ενημερώσω ότι υπάρχουν πάνω από 100 MANPADS, μόνο», πρόσθεσε ο Σόιγκου.

Στην Πανσίρ εξάλλου πηγαίνει αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν προκειμένου να διεξάγει διαπραγματεύσεις, περιμένοντας ότι η επαρχία αυτή του Αφγανιστάν, η οποία προβάλλει αντίσταση στο ισλαμιστικό κίνημα, θα παραδοθεί αμαχητί, δήλωσε μια πηγή των Ταλιμπάν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Η πηγή σημείωσε ότι η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν ταξίδεψε για να έχει συνομιλίες με τον αρχηγό της τοπικής οργάνωσης, Αχμάντ Μασούντ, γιο του Αχμάντ Σαχ Μασούντ, ηγέτη της οργάνωσης «Βόρειας Συμμαχίας», που πολεμούσε τους Ταλιμπάν και δολοφονήθηκε από τρομοκράτες πριν από 20 χρόνια.