Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τριών μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές

Οι κατηγορούμενοι, από τον Μάρτιο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από καταστήματα.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τριών μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, τριών (3) ατόμων μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα μέλη της συμμορίας διέπρατταν κλοπές σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι κατηγορούμενοι, από τον μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από καταστήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με μοτοσυκλέτα προσέγγιζαν ισόγεια καταστήματα ή γραφεία, τα οποία ήταν σε λειτουργία. Ένας εκ των δραστών παρέμενε εξωτερικά του καταστήματος σε ετοιμότητα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και άμεση απομάκρυνση από το σημείο της κλοπής.

Ο έτερος δράστης εισέρχονταν στο κατάστημα ή γραφείο, με το πρόσχημα της διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων, τα οποία εναπόθεταν πάνω σε κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν στοχοποιήσει και κατόπιν τα μάζευαν αφαιρώντας ταυτόχρονα τη συσκευή.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν -11- περιπτώσεις κλοπών και -1- απόπειρα ληστείας.

Δείτε τα μέλη της συμμορίας εδώ

Πηγή: in.gr