Κομισιόν: «Παίρνει φάρμακα ο Γιούνκερ» (vid)

Τι απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φήμες περί... μέθης του προέδρου της στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Κομισιόν: «Παίρνει φάρμακα ο Γιούνκερ» (vid)

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπέστη κρίση ισχυαλγίας το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο ηγέτης της ΕΕ βρισκόνταν σε κατάσταση μέθης.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εικονίζει τον 63χρονο Λουξεμβούργιο να παραπατάει ενώ βρίσκεται μαζί με άλλους Ευρωπαίους αντιπροσώπους στη διάρκεια επίσημης δεξίωσης στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, προκάλεσε πολλές εικασίες ότι μπορεί να ήταν μεθυσμένος.

Ο Γιούνκερ «έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι η ισχυαλγία τον ενοχλεί όταν περπατάει. Αυτό συνέβη δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Ο πρόεδρος επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους πρωθυπουργούς (σ.σ.: της Ολλανδίας) Μαρκ Ρούτε και (σ.σ.: της Πορτογαλίας) Αντόνιο Κόστα που τον βοήθησαν εκείνη την οδυνηρή στιγμή. Παίρνει φάρμακα και αιθάνεται καλύτερα», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως φανερώνει ιδιαίτερα «κακό γούστο το γεγονός ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης βάζουν προσβλητικούς τίτλους επωφελούμενα από τον πόνο» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σ' έναν δημοσιογράφο που τον ερώτησε αν ο Γιούνκερ ανακατεύει παυσίπονα με αλκοόλ, ο Μ. Σχοινάς απάντησε πως «δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο».

«Παίρνει φάρμακα και αισθάνεται καλύτερα», δήλωσε υπογραμμίζοντας «τη βεβαρυμένη ατζέντα» που είχε την Πέμπτη ο Γιούνκερ μετά τη δεξίωση αυτή, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Και την ερχόμενη εβδομάδα «θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, όπως κάνει από την αρχή της πολιτικής σταδιοδρομίας του», συνέχισε.

Πηγή: topontiki.gr