Βίλια: Μάχη για να μην περάσει στον οικισμό το πύρινο μέτωπο

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στα Βίλια με τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Βίλια: Μάχη για να μην περάσει στον οικισμό το πύρινο μέτωπο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από εθελοντές και κατοίκους του Δήμου Βιλίων που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μην κινδυνεύσει ο οικισμός από την πύρινη λαίλαπα.

Η ομάδα ατόμων που έχει συγκεντρωθεί έξω από τον οικισμό δίνει μάχη μαζί με την πυροσβεστική, κόβοντας με αλυσοπρίονα θάμνους, δέντρα και κλαδιά, ώστε να χτιστούν αντιπυρικές ζώνες.

Στην κατασκευή της αντιπυρικής ασπίδας συμμετέχουν επίσης επίγειες δυνάμεις από την Πολωνία και ερπυστριοφόρα οχήματα.Όλοι προετοιμάζονται ενόψει της νύχτας, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν πολλές ρίψεις μέχρι και το τελευταίο φως.

Η φωτιά έχει φτάσει αρκετά κοντά στον οικισμό, με πυκνούς καπνούς να καλύπτουν την περιοχή ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την αγωνία τους για την απειλή της φωτιάς εξέφρασαν και κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Αν περάσει τον δρόμο, τότε η φωτιά θα μπει μέσα στον οικισμό και θα καεί όλος», τόνισε ένας εξ αυτών.

Ήδη η φωτιά πέρασε δίπλα από τον οικισμό Κρύο πηγάδι χωρίς να καεί κάποιο σπίτι.

Πηγή: Skai.gr