Κατηγορίες εναντίον του Μπομπ Ντίλαν για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού το 1965!

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός μουσικός κι ακτιβίστης Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση μιας 12χρονης, το 1965

Κατηγορίες εναντίον του Μπομπ Ντίλαν για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού το 1965!

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα προκαλεί η είδηση ότι ο κορυφαίος Αμερικανός συνθέτης κι ακτιβιστής, Μπομπ Ντίλαν, κατηγορείται ότι πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ σε ένα 12χρονο κορίτσι πριν την κακοποιήσει σεξουαλικά, το 1965, σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε.

Στην αγωγή αναφέρεται χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο 80χρονος, πλέον, Ντίλαν (κάτοχος Νόμπελ μεταξύ άλλων...) τραγουδιστής «έγινε φίλος και ανέπτυξε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ενάγουσα», συνάπτοντας φιλική και μετέπειτα συναισθηματική σχέση μαζί της.

Σύμφωνα με την αγωγή, το περιστατικό συνέβη το 1965, την εποχή που ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το «Times They Are A-Changin», συγκεκριμένα στη διάρκεια έξι εβδομάδων, τον Απρίλιο και Μάιο του 1965.

Σε δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, τα οποία έχει η εφημερίδα Guardian στην κατοχή της, η ενάγουσα αναφέρεται μόνο ως «JC».

Στην αγωγή, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή για λογαριασμό της JC, η οποία σήμερα είναι 68 ετών και ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, αναφέρεται πως ο Μπομπ Ντίλαν, τότε 23 ή 24 ετών, «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός, φροντίζοντας την JC για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχό της, ως μέρος του σχεδίου του να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και να την κακοποιήσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μπομπ Ντίλαν δημιούργησε ένα «δέσιμο» με την JC για να «κάμψει τις αναστολές της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, το οποίο και έκανε, σε συνδυασμό με παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλές σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν (σ. το κανονικό του όνομα είναι Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν) κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο διάσημο ξενοδοχείο «Τσέλσι» του Μανχάταν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην JC περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος «με παροδικό και μόνιμο χαρακτήρα, εμποδίζοντας την ενάγουσα από την συμμετοχή της σε καθημερινές δραστηριότητες»

Η JC ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων με κατηγορίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του 80χρονου Ντίλαν, δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση».