Βίλια: Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς, νέο μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (vid)

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στα Βίλια. Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για έξι οικισμούς.

Βίλια: Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς, νέο μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (vid)

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια, ενώ το πύρινο μέτωπο μεγαλώνει με αποτέλεσμα να υπάρχει εντολή εκκένωσης και άλλων οικισμών. Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για έξι οικισμούς. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους στο Μικρό και στο Μέγα Βαθυχώρι για να εκκενώσουν προς την Ψάθα.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Βίλια

Το μήνυμα του 112

Άλλαξε η εντολή προς τους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου

Στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου που νωρίτερα τους είχαν δώσει εντολή (πριν δύο περίπου ώρες) να εκκενώσουν προς την Ψάθα, τώρα η οδηγία είναι να εκκενώσουν προς τη Μάνδρα.

Δείτε το προηγούμενο μήνυμα του 112 για τον Άγιο Γεώργιο

Όπως μπορείτε να δείτε, η φωτιά στα Βίλια καίει σε δάσος με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν σε Βίλια και Κερατέα

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα σε Βίλια και Κερατέα Αττικής είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας και επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: in.gr