Καιρός: Πτώση ανέμων και άνοδος θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου (vid)

Εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο προβλέπεται από τη Δευτέρα (16/8) και παράλληλη άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Καιρός: Πτώση ανέμων και άνοδος θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου (vid)

Σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο προβλέπεται από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου στα ηπειρωτικά την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει και πιθανώς να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα βόρεια. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει και προς το τέλος της εβδομάδας θα επικρατήσει ξανά ενισχυμένο μελτέμι.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 31 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων, έντασης 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.