Εθνική Πινακοθήκη: Επιστράφηκαν οι κλεμμένοι πίνακες

Στην Εθνική Πινακοθήκη βρίσκονται εκ νέου οι δύο πίνακες ζωγραφικής των Πάμπλο Πικάσο και Πιετ Μοντριάν, οι οποίοι είχαν κλαπεί.

Εθνική Πινακοθήκη: Επιστράφηκαν οι κλεμμένοι πίνακες

Στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης βρίσκονται, από το μεσημέρι της Πέμπτης και υπό άκρα μυστικότητα, οι δύο πίνακες που είχαν κλαπεί τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012.

Το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, δώρο του ζωγράφου στον ελληνικό λαό για τη γενναία αντίστασή του κατά τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής, και ο «Μύλος» του Πιετ Μοντριάν βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου και θα δεχτούν τις φροντίδες των ειδικών που εδώ και εβδομάδες ανέμεναν την επιστροφή τους.

Τα δυο έργα θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όχι μόνο για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και να προχωρήσει η συντήρηση τους δεδομένου ότι για εννέα χρόνια βρίσκονταν σε ακατάλληλες συνθήκες φύλαξης, αλλά και για να συνταχθεί το πόρισμα του πραγματογνώμονα βάσει του οποίου θα πιστοποιηθεί η γνησιότητα των έργων και θα γίνει επισήμως η απόδοση τους στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης.

naftemporiki.gr