Τουρκία: Κρατείται στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκία: Κρατείται στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κρατείται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σύμφωνα με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, ο πρόεδρός της πραγματοποίησε το ταξίδι στην Τουρκία, καθώς θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Persona non grata για την Τουρκία

Σε επικοινωνία που είχε το in.gr μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης δήλωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Συνεχίζουν τις έρευνες στις αποσκευές μου. Όπως φαίνεται, θα με απελάσουν στις 19:00. Μου δήλωσαν ότι είμαι ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για τη χώρα τους».

Όπως αναφέρει η καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου, επικοινώνησε με τη γενική πρόξενο και την ενημέρωσε για την κράτηση του κ. Βαρυθυμιάδη και συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Το ζήτημα με την κράτηση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη ενδέχεται να λάβει ευρύτερες διαστάσεις λόγω του θεσμικού του ρόλου και με δεδομένο ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει «να υποστηρίξει με φυσική παρουσία το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην προσπάθειά του να δώσει νέα ζωή στα μνημεία της Ορθοδοξίας στον Πόντο και την Μικρά Ασία».

Πηγή: in.gr