Φωτιά και στην Φωκίδα - Εκκενώνεται ο Τολοφώνας

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας σπίτια, ενώ έχουν ήδη εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα. Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει το μέτωπο

Φωτιά και στην Φωκίδα - Εκκενώνεται ο Τολοφώνας

Εκτός από την Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία σοβαρό πρόβλημα με πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες υπάρχει και στη Φωκίδα.

Συγκεκριμένα η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, στις 22:10 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του Τολοφώνα στην Ερατεινή, ενώ νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι εκκενώσεις της Ελαίας και της Καλλιθέας. Την ίδια ώρα, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο οικισμός Άγιος Νικόλαος.

Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης έκαναν λόγο για ανεξέλεγκτη φωτιά και σημείωναν ότι έχουν καεί σπίτια στην Ελαία όσο και την Καλλιθέα.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει το μέτωπο.

Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια ενώ ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Να σημειωθεί ότι τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα εκκενώθηκαν, καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν στα κινητά τους μήνυμα μέσω του 112, που αρχικά τους καλούσε να εκκενώσουν την περιοχή της Ελαίας και τους οδηγούσε στο χωριό Καλλιθέα.