Φλέγεται η Αττική: Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι (vid)

Δραματικές εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα - Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στις Αφίδνες - H Περιφέρεια εκκενώνει Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι

Φλέγεται η Αττική: Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι (vid)

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς για μία ακόμα φορά πέρασε, πριν από λίγη ώρα, την εθνική οδό η φωτιά της Βαρυμπόμπης στο ύψος των Αφιδνών προς τον Άγιο Στέφανο όπου είναι σε εξέλιξη εστίες που προσπαθούν να σβήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις πριν πάρουν διαστάσεις.

Η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου, ενώ το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα σε Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Αυγερινού στο ΣΚΑΙ εκκενώνονται προληπτικά Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι.

Η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση. Έχουν καεί σπίτι και επιχειρήσεις.

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την ιπποκράτειο Πολιτεία.